打开主菜单
中國同盟會证书

中国同盟会(通常被叫做同盟会),或者中國革命同盟會,是20世纪初,由来自满洲帝国个各个反清朝组织,包括:兴中会华兴会光复会合并形成个泛会党组织,1905年来勒東京成立。伊拉个组织主要是老早孙中山華人社區会党组织,以及黄兴章太炎为代表个日本留学生搭知识分子组成。从成立开始,伊拉就想通过起義活动推翻清朝,1911年爆发个武昌起义就是间接来自同盟会个下属组织。同盟会是辛亥革命个直接促进因素。

派系编辑

同盟会并弗是一个现代意义高头个政党组织,带有传统色彩浓厚个会党性质。里向各个省份个群体相互之间并弗是邪气融洽。来勒理念搭现实个交关问题高头也没啥共识。同盟会主要由来自南粤孙中山、来自湖湘宋教仁黄兴、以及来自吴越章太炎等人领导,因为各种原因,从1906年之后,内部就持续發生內爭,包括個人衝突、理論弗同搭革命方略个歧見,来勒一連串武裝起义的失敗后,更增加了內爭个激烈性。辛亥革命後,同盟会改組為國民黨,成為之後个中華革命黨中国国民党个前身。[1]

  1. 中國同盟會 (正体中文).