苏格兰

(从蘇格蘭转戳到箇里)

苏格兰(英语、低地苏格兰语:Scotland;苏格兰盖尔语:Alba)是英国个构成国之一。伊个首都是愛丁堡。来勒大不列颠岛个北部,搭英格兰通过哈德良长城分割,周边被大西洋環繞包圍,东面挨牢北海,西南面对北海海峽爱尔兰海。全国有790多个岛。[1]。苏格兰是一个有邪气丰富文化特点个地方。伊拉个格子花紋凯尔特音樂、畜牧业威士忌侪享誉世界。虽然来勒外交、軍事、金融、政策等事体高头受英国国会个管轄,但蘇格蘭對於內部个立法、行政高头,擁有一定程度的自治,来勒聯合王國内規模僅次於英格蘭

Scotland Location UK.PNG
Glasgow 个大礼拜堂。

历史编辑

历史上,苏格兰个文字记载大多源自古罗马占据大不列颠岛时期个纪录。当时,英格兰搭威尔士是罗马帝国个一省份,称为不列颠尼亚。不列颠尼亚以北(也就是乃歇苏格兰个部分)被称为加勒多尼亚,弗被古罗马所管辖,是皮克特人居住个地区。

公元5世纪,爱尔兰北部个盖尔人(凯尔特人个一支)移居苏格兰,曾拉阿盖尔郡搭比特郡地区建立达尔里阿达王国。此后向东扩张到阿瑟尔森林搭厄恩河谷,向北扩张到埃尔金地区。843年达尔里阿达国王麦卡尔平兼任皮克特王国个国王,建立阿尔巴(Alba)王国,王号为肯尼思一世。此后,苏格兰王国历经对邓凯尔德王朝、坎莫尔王朝、巴里奥尔王朝、英格兰占领、布鲁斯王朝搭仔斯图亚特王朝统治,到1707年搭英格兰王国合并成为联合王国后弗复存在。

外部链接编辑

  1. Scottish Executive Resources (PDF). Scotland in Short. Scottish Executive (17 February 2007). 访问日脚14 September 2006.